Kui suvel ei olnud mul üldse viitsimist süüa teha, siis külmemate ilmade saabudes tekib mul alati isu soojade kodukootud roogade järgi – kookidest ärme üldse hakka rääkimagi!

Ma üritan hetkel kookide küpsetamisega piiri pidada, sest enda praeguse söögiisuga sööks need tõenäoliselt kõik ise ära. See aasta on nii palju õunu, et iga päev tuleks 10 õunakooki küpsetada, et need otsa saaksid.

Bataati ehk maguskartulit hakkasin ma juba mõnda aega tagasi enda menüüs kasutama. Enamasti just tavalise kartuli asemel, kuigi väidetavalt on nad kartuliga vaid kauged sugulased ja rohkem lähedasemad hoopis porgandiga.

Bataadist annab igasugu ägedaid asju teha. Näiteks taimetoidu bussist Herbi olen saanud imehäid bataadi friikaid. https://www.facebook.com/VeganHerbi/

Aga ise kodus annab neist ka väga lihtsalt ja kiirelt midagi head meisterdada. Kiirelt on minu jaoks oluline märksõna, sest olgugi, et mulle meeldib süüa teha, ei viitsi ma tavaliselt sellele palju aega kulutada. Sellepärast mulle ka järgnev retsept meeldib!

KOOSTISOSAD:
bataat
riivjuust
majonees
maitseainesegu (ürdid)
oliiviõli
muid juurvilju pannile lisamiseks

Lõika bataadist ilusad ümmargused viilud. Laota viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri iga bataadiviilu peale majoneesi ja puista peale riivjuustu.

Maitsestada võib ükskõik milliste ürtidega. Mina kasutasin näiteks maitseainesegu kus oli sibul, petersell, pipar, pune ja paprika. Vahel olen ka lihtsalt tilli lisanud. Ühesõnaga siinkohal võib oma fantaasia lendu lasta.

Nagu näha siis ma lisasin ahjuplaadile ka mõned porksid, sest ahjus küpsetatud porksid on ka head ja kasulikud!

Lõpuks valasin juurviljade peale ka natuke oliiviõli, et neil parem küpseda oleks ja siis viskasin nad ahju 200 kraadi juurde ca 30 minutiks küpsema. Tavaliselt hindan silma järgi millal nad valmis on.

Pannitäis saab enamasti väga kiirelt tühjaks ja midagi üle ei jää!

0 comments

Leave a reply